Årets uppskattning 2020

Med en fantastisk människa som dig Lars-Göran, var ska vi börja? Vi börjar med ditt namn.
 
Lars, den lagerkrönte. "Krönt med lagerkrans". Under Romarriket utdelades lagerkransen till personer som utfört hjältedåd på slagfältet eller till människor som riskerat sitt eget liv för att rädda romerska medborgare från döden. Lars, en riktig hjälte alltså.
 
Den andra delen i ditt namn, Göran, betyder bonde, åkerman, bergsman. Och vad betyder det att vara en bonde? Jo, det är att välja en livsstil nära naturen. Men framförallt är det att vara företagare och entreprenör.

Så sätter vi ihop Lars och Göran så blir det "En entreprenöriell hjälte" och det passar ju dig väl. Men räcker ens dessa storslagna ord? Nej, för du Lars-Göran är ju också en eldsjäl. Du är en person som har en brinnande entusiasm för Tolg. Du engagerar dig i en aktivitet som du anser är såpass viktigt att det är värt att lägga ner din tid på för att förbättra för Tolg som ort och för oss människor som bor i Tolg.
Hjälte, entreprenör, eldsjäl. Ditt magnifika enträgna och systematiska arbete för att hålla landsbygden och framförallt Tolg som ort levande, är imponerande. Ditt engagemang i allt från tryggat elnät, fiberutbyggnad, föreningslivet i bland annat Tolg IF och Skytteföreningen, att du värnar och engagerar dig i skola och barnomsorg trots att dina egna barn slutat skolan för tiotals år sedan. Det är så härligt att bevittna!

Och även om du idag inte står på ett slagfält med vapnet draget eller har kossor och får hemma i trädgården, så får man ändå säga att ditt namn symboliserar väl dina insatser för Tolg och för landsbygden i stort ”En entreprenöriell hjälte”.

Än idag används lagerkransen som symbol för seger eller hjältedåd. Men den är även en symbol för hopp. Och hopp är något fantastiskt. Och hopp är något du givit Tolg och som vi hoppas att du fortsätter att ge Tolg!

Det vi skrivit här ovan, det är så vi ser på dig Lars-Göran - du är årets uppskattning i Tolg 2020.