Fredagen den 26 februari firar Tolgs Lanthandel 11 år! Grattis, så gott att ni finns!


2021-02-11 - Läs årets första sockenblad

Tidigare sockenblad hittar du här.


Äntligen vinter!
Full fart vid pulkabacken vid Mellangården! En härlig backe för både stora och små och där finns också möjlighet att grilla vid iordningställd grillplats.


2021-01-31

Nu finns det möjlighet för barn att gå på danslektion i Tolgs
gymnastiksal med start v.9 2021. Mer uppgifter i pdf-filen nedan.


2021-01-25

Sista veckan i januari var det Tolg som var i blickpunkten på GoVaxjo:s instagram. Följ med Maria Persdotter Isaksson och se hur det är att bo i Tolg. Tryck på instagram-ikonen. Marias inlägg kommer en bit ner i flödet.


2020-12-12 - TolgFolk och Musikhjälpen

Årets Tolg Folk blev insamling till musikhjälpen - tillsammans med Tolgs sockenråd. I år var det en digital festival med återblickar från åren sedan starten 2012, ställa om - inte ställa in ...

Under tiden 14 till 20 dec. samlades in över 10 000 kronor, vilket var målet. En gåva för att fler människor ska kunna få vård i världen

Sharing is caring!  / Tony Andersson för TolgFolk och Tolgs sockenråd


2020-09-27 - Bilder från utflykten till Barnabrunnarna
Tack från alla deltagare för en trevlig förmiddag.


2020-09-12 - MAT-rundan

Ett besök hos Nybrukarna i Bråna! Så mycket härliga grönsaker, stort fält med majs, mängder med tomater, äggplanta på gång, kål, morötter och mycket mer. Missade du detta tillfälle så finns MAT-rundan även lördagen den 19 september. Besöket avslutades med kaffe och god kaka och lite inköp. Fler medverkande i MAT-rundan är bl.a. Tolgs Lanthandel och Vartorps kvarn.


2020-05-24 - Digitalt årsmöte och årets uppskattning

På söndagseftermiddagen genomfördes det första digitala årsmötet i Tolgs sockenråds historia! Det gick bra, dock kunde flera ha deltagit. Med dagens teknik så är allt möjligt. Under årsmötet fick vi veta vem som fått årets uppskattning. 

"... du Lars-Göran är ju också en eldsjäl. Du är en person som har en brinnande entusiasm för Tolg. Du engagerar dig i en aktivitet som du anser är såpass viktigt att det är värt att lägga ner din tid på för att förbättra för Tolg som ort och för oss människor som bor i Tolg."

Detta är en del av motiveringen. Läs mer här.  


2020-04-28 - Tolgs Lanthandel i Smp

I dagens Smålandsposten fanns ett trevligt reportage om vår lanthandel. Hur har de påverkats av pandemin? Är kunderna fler eller färre? Och servicen till riskgrupper - ja, bättre kan den inte bli, tycker mycket nöjda kunder. Läs hela artikeln här.


2020-03-25 - Information från sockenrådet med anledning av Corona

Just nu är alla som är över 70 år eller på annat sätt tillhör riskgrupperna, ombedda att undvika sociala kontakter för att inte bli smittade. Tolgs Lanthandel har extra öppet för riskgrupper och levererar även hem matkassar.

Sockenrådet efterlyser nu, dels personer som vill ge en hjälpande hand att t.ex. uträtta ärenden, dels personer som behöver hjälp med det. Vi vet att många redan hjälper grannar och vänner. Men vi vill att alla som bor i Tolg ska få den hjälp dom behöver och känna trygghet i den här extraordinära tid som vi just nu lever i.

Behöver du hjälp eller vill du hjälpa, kontakta Agneta Carlsson, 0739-84 82 40 eller agneta.m.81@gmail.com så ser vi till att samordna insatserna.

Ta hand om er!
Tolgs Sockenråd ❤️